TOPLOTNA ČRPALKA PANASONIC

Toplotna črpalka Panasonic Aquarea je naš paradni konj med toplotnimi črpalkami. Je toplotna črpalka, ki deluje po sistemu zrak-voda in je naše prvo priporočilo za ogrevanje doma ali poslovnih prostorov!

 

Toplotna črpalka Panasonic zrak-voda serije Aquarea za uporabo v gospodinjstvih in v komercialne namene. Serija toplotnih črpalk Panasonic Aquarea, ki ponuja zmogljivosti od 3 kW pa vse do 16 kW, predstavlja najobsežnejšo serijo na trgu in vam bo zmeraj na voljo, ne glede na vaše zahteve glede ogrevanja in hlajenja. Rešitve so primerne tako za novogradnje kot za obnovitvene projekte in so stroškovno učinkovite ter imajo minimalen vpliv na okolje.

 

Toplotna črpalka Panasonic – zmagovalec energetske učinkovitosti

 

Serija toplotnih črpalk Panasonic Aquarea po zaslugi svoje izjemne učinkovitosti delovanja tudi pri –20 °C zagotavlja velike energijske prihranke. Toplotne črpalke Panasonic Aquarea razvija ter proizvaja podjetje, ki je zaslužno za več kot samo popularno tehnologijo. Panasonic s svojo tehnološko naprednostjo poskrbi tudi za udobje in toploto vašega doma.

 

Delovanje Panasonic toplotne črpalke v vašem domu

Toplotna črpalka Aquarea je sistem, ki zagotavlja idealno temperaturo in skrbi za pripravo tople vode, in sicer na preprost, varčen in okolju prijazen način, kar mu uspeva s prenosom namesto z ustvarjanjem toplote. Sistem je na seznamu tehnologij, ki ga je v svoj scenarij Blue Map uvrstila Mednarodna agencija za energijo (IEA), katere cilj je do leta 2050 zmanjšati izpuste CO2 na polovico ravni izpustov iz leta 2005. Aquarea je ogrevalna rešitev nove generacije, ki obnovljive, brezplačne energijske vire (zrak) uporablja za ogrevanje in hlajenje doma ter pripravo tople vode.

 

Predstavljamo vam Panasonic Aquareo – zračno toplotno črpalko

 

Ključne točke naprav Panasonic Aquarea

・ Panasonicova edinstvena programska oprema in inverterska tehnologija za hiše z nizko porabo energije, ki omogoča, da toplotna črpalka pripravlja ogrevalno vodo pri 35 °C.

・ Večina toplotnih črpalk Aquarea ima v notranjosti vgrajeno 10-litrsko raztezno posodo.

・ Inverterski kompresor, ki lahko izhodno moč uravnava glede na dejanske potrebe.

・ Sistem vključuje dvostopenjsko logiko odmrzovanja (zunanja enota z dvojnim ventilatorjem)

・ Toplotni črpalki (odvisno od enote) je priložen električni grelnik 3/6/9 kW.

・ Toplotne črpalke Panasonic Aquarea T-CAP lahko delujejo pri zunanji temperaturi do –28 °C (za modele All in One in Bi-bloc, –20 °C za monoblok), njihova zmogljivost pa je brez potrebe po pomožnem ogrevanju zagotovljena do temperature –20 °C1).

・ Toplotne črpalke Panasonic so zelo tihe in imajo program z nastavitvijo za nočno delovanje.

1) Temperatura pretoka 35 °C. V evropskih gospodinjstvih se 79 %* energije porabi za ogrevanje in proizvodnjo tople sanitarne vode. V primerjavi s konvencionalnimi in električnimi grelniki visoko učinkovita tehnologija Aquarea zmanjša emisije CO2 in okoljski vpliv tako, da pretvori toplotno energijo v zraku v toploto gospodinjstev.

Zračna toplotna črpalka Aquarea zajema svež zrak, ki ga nato pošlje v cevi, napolnjene s hladilnim sredstvom (kot pri hladilniku). Zajeta toplota nato samodejno preide v vodo, ki jo lahko uporabi vaš ogrevalni sistem, zadostila pa bo tudi vsem potrebam po sanitarni topli vodi. Panasonicova najnovejša tehnologija vam ponuja trajnostno alternativo sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko.

 

Optimalna toplotna črpalka za vrhunsko udobje

 

Toplotne črpalke Panasonic Aquarea cenovno ugodno in učinkovito ogrevajo vaš dom ter natančno nadzorujejo temperaturo v notranjih prostorih s pomočjo zanesljivih Panasonicovih inverterskih kompresorjev.

Aquarea lahko tudi hladi prostor poleti in zagotavlja toplo vodo vse leto. Panasonic je ustvaril nočno delovanje, ki po potrebi zmanjša hrup.

Aquarea ponuja izboljšano povezljivost, ki omogoča boljše udobje za uporabnike. S priključeno opremo za prezračevanje na primer poskrbi za čistejši in bolj svež zrak v prostoru. S pomočjo solarnih panelov lahko deluje z uporabo obnovljive energije. 

 

Prihranek energije pomeni prihranek denarja

Toplotne črpalke Panasonic Aquarea so pametna izbira za varčevanje pri ogrevanju, saj v primerjavi z električnimi grelniki zagotavljajo do 80-% prihranek pri stroških ogrevanja.

Enote Aquarea dosežejo razred A+++ v razponu od A+++ do D pri ogrevanju in razred A+ v razponu od A+ do F pri sanitarni topli vodi, kar omogoča velike prihranke pri stroških za električno energijo. V primerjavi z električnim grelnikom toplotna črpalka zrak-voda omogoča petkrat višji donos v kilovatih na vsak vstopni parameter v kilovatih. Porabo je mogoče dodatno zmanjšati, če priključite fotovoltaične solarne zbiralnike.

 

Prispevanje k brezogljični družbi

 Toplotna črpalka zrak-voda je prodorna tehnologija, ki je zasnovana z mislijo na prihodnost. Toplotna črpalka velja za okolju prijazno izbiro, saj se toplotna energija odvzema iz okolja, kar omogoča trajnostno uporabo. Ohranja prijetno temperaturo v notranjosti, medtem ko znatno zmanjšuje okoljsko breme. Vse toplotne črpalke Aquarea je mogoče priklopiti tudi na solarni toplotni ali fotovoltaični sistem, če želite povečati učinkovitost in zmanjšati vpliv na okolje.

 

Toplotna črpalka Panasonic je lahko prilagojena vašim potrebam

 

Toplotne črpalke Panasonic Aquarea zagotavljajo ogrevanje, hlajenje in sanitarno toplo vodo z enim samim sistemom ter jih je mogoče povezati s talnim ogrevanjem, radiatorji ali konvektorji. V primeru prenove lahko naprave Aquarea vgradite v obstoječe ogrevalne sisteme. Aquarea lahko doseže do 60 °C v izstopni odprtini za vodo ter omogoča veliko prilagodljivost pri namestitvi zaradi velike dolžine cevi do 50 m med notranjim in zunanjim prostorom (glejte tabelo glede omejitev posameznega modela).

Z razponom od 3 kW do 16 kW vedno obstaja možnost nižje začetne naložbe in nižjih obratovalnih stroškov.

 

Ključne točke toplotnih črpalk Panasonic Aquarea

・ Panasonicova edinstvena programska oprema in inverterska tehnologija za hiše z nizko porabo energije, ki omogoča, da toplotna črpalka pripravlja ogrevalno vodo pri 35 °C. 

・ Večina toplotnih črpalk Aquarea ima v notranjosti vgrajeno 10-litrsko raztezno posodo.

・ Inverterski kompresor, ki lahko izhodno moč uravnava glede na dejanske potrebe.

・ Sistem vključuje dvostopenjsko logiko odmrzovanja (zunanja enota z dvojnim ventilatorjem)

・ Toplotni črpalki (odvisno od enote) je priložen električni grelnik 3/6/9 kW.

・ Toplotne črpalke Panasonic Aquarea T-CAP lahko delujejo pri zunanji temperaturi do –28 °C (za modele All in One in Bi-bloc, –20 °C za monoblok), njihova zmogljivost pa je brez potrebe po pomožnem ogrevanju zagotovljena do temperature –20 °C1).

・ Toplotne črpalke Panasonic so zelo tihe in imajo program z nastavitvijo za nočno delovanje.

 

Nudimo več modelov toplotnih črpalk iz linije Panasonic Aquarea

Z njimi vam ponuja rešitve, zaradi katerih bo izraba energije v vašem domu učinkovitejša, vgradnja pa cenejša in enostavnejša.

Aquarea High Performance

Za nove vgradnje in domove z nizko porabo energije.

Izredna učinkovitost in energijski prihranki z zmanjšanimi emisijami CO2 in zelo majhno porabo prostora. Izboljšana zmogljivost z vrednostmi COP do 5,33 za generacijo J 3 kW.

Aquarea T‑CAP

Za ekstremno nizke temperature, obnovitev in inovativne sisteme.

Idealna rešitev, ki zmogljivost ogrevanja ohranja tudi pri zelo nizkih temperaturah. Ta linija zmore brez pomoči električnega grelnika ohranjati izhodno moč delovanja toplotne črpalke tudi pri zunanji temperaturi do –20 °C.

Aquarea HT

Za hišo s starimi visokotemperaturnimi radiatorji.

Idealna za naknadno vgradnjo: okolju prijazen vir energije, ki deluje skupaj z obstoječimi radiatorji. Aquarea HT je najboljša rešitev za ta namen, saj zmore tudi pri zunanji temperaturi do –15 °C vodo segreti na izhodno temperaturo 65 °C.

Samostojna naprava DHW

Izjemno učinkovit grelnik vode s toplotno črpalko.

Samostojne toplotne črpalke sanitarne tople vode so idealne za izpolnjevanje potreb družinske hiše po topli vodi, saj zagotavljajo največje udobje in prihranke pri pripravi sanitarne tople vode. Poraba toplotnih črpalk za sanitarno toplo vodo razreda A+ v primerjavi s tradicionalnimi električnimi grelniki vode je 75 % manjša.